آشنایی با شغل سرایدار

سرایداری یکی از شاخه‌‌‌‌‌های مشاغل خدماتی است. وظیفه یک سرایدار متناسب با نوع ساختمان (مسی و یا اداری) متفاوت است. سرایدارها در برج‌‌‌‌‌ها و اماکن مسی بزرگ علاوه بر مسئولیت نظافت و حفاظت از ساختمان، وظیفه‌‌‌‌‌ی باغبانی و گل آرایی را نیز برعهده دارند. هرچه ابعاد ساختمان‌‌‌‌‌ها و اماکن اداری کوچک‌‌‌‌‌تر باشد به همان اندازه شرح وظایف شغل سرایداری کمتر می‌شود.

سرایدارها می‌‌‌‌‌توانند به صورت تمام وقت در محل مورد نظر مانند انواع اماکن مسی، اداری و باغ‌ها‌‌‌‌‌ ساکن شود. یک سرایدار باید توانایی تعمیر ساده برخی از وسایل و تجهیزات ساختمان را داشته باشد. آشنایی با انواع گل و گیاه و نحوه نگه داری از آن‌‌‌‌‌ها، از مهارت‌‌‌‌‌های اصلی یک سرایدار است. برای آشنایی بیشتر با وظایف و موقعیت این شغل با ما درهومینو همراه باشید.

وضعیت استخدام و بازار کار شغل سرایدار

همان طور که اشاره کردیم شغل سرایداری برای نگهداری و حفاظت از انواع ساختمان‌‌‌‌‌های مسی، شرکت‌‌‌‌‌ها، سازمان‌‌‌‌‌ها و کارخانه‌‌‌‌‌ها مطرح می‌‌‌‌‌شود و متقاضیان می‌‌‌‌‌توانند با برخورداری از امکاناتی همچون داشتن محل ست در این اماکن استخدام شوند. ساعات کاری این شغل عموما تمام وقت است و افراد با توانایی‌‌‌‌‌های مختلف می‌‌‌‌‌توانند برای استخدام در این شغل اقدام کنند. در مقایسه با سایر مشاغل از آنجا که در شغل سرایداری موضوع اعتماد و اطمینان بیشتر مطرح می‌‌‌‌‌شود؛ داشتن گواهی عدم سو پیشینه، یکی از اامات استخدام یک سرایدار است. با توجه به روز افزون بودن ساخت برج‌‌‌‌‌ها و نیاز به سرایدار، بازار کار این شغل رو به افزایش است.

۱۰ وظیفه کلی سرایدار به این شرح است:

وظایفی که سرایدار مم به انجام آن است

  1. ست دائم در ساختمان
  2. بازدید و کنترل کلیه در و پنجره‌‌‌‌‌ها، تاسیسات و شبکه‌‌‌‌‌های روشنایی، حرارتی، آبرسانی، گاز رسانی و سایر اموال واحد تحت نظر در پایان ساعات کار اداری و اطمینان یافتن از بسته بودن یا باز بودن آن‌‌‌‌‌ها طی بازدیدهای مکرر در طول شبانه روز
  3. جلوگیری از ورود و خروج غیرمجاز افراد، لوازم، وسایل و همچنین وسایل نقلیه و نظایر آن در ساعات اداری و غیراداری به ساختمان یا محوطه تحت نظر
  4. اطلاع فوری اتفاق‌‌‌‌‌ها و حوادث غیرمترقبه به مامورین انتظامی و مدیر یا صاحب ساختمان و انجام اقدامات احتیاطی اولیه
  5. حفاظت از اماکن و تجهیزات و وسایل چاپ و تکثیر، ارسال مراسلات، دریافت نامه‌‌‌‌‌ها
  6. آشنایی با روش‌‌‌‌‌های اطفای حریق در صورت وم
  7. به کارگیری سیستم‌‌‌‌‌های حفاظتی و امنیتی
  8. نظافت لابی و کابین آسانسورها و ورودی ساختمان
  9. نظافت باغچه‌ها‌‌‌‌‌، جدا کردن علفهای هرز، آبیاری و رسیدگی به گل‌‌‌‌‌ها و فضای سبز

مهارت‌‌‌‌‌ها و دوره‌‌‌‌‌های آموزشی مورد نیاز شغل سرایدار:

بر طبق تحقیقات سایت هومینو یک سرایدار باید باید ۸ مهارت زیر را داشته باشد:

  • کار با شوینده‌‌‌‌‌ها
  • برقراری ارتباط موثر با دیگران
  • آشنایی با قوانین ایمنی
  • آشنایی با قوانین بهداشتی
  • اطفا حریق
  • آشنایی با سیستم های کنترل تردد
  • نگهداری گل و گیاه
  • تعمیر تجهیزات ساختمان

شخصیت شناسی سرایدار

سرایداری همچون سایر مشاغل خدماتی نیاز به داشتن روابط اجتماعی خوب دارد. ماهیت کار سرایداری ایجاب می‌‌‌‌‌کند که این افراد رازدار و متعهد باشند؛ علاوه بر این، یک سرایدار باید توانایی انجام کارهای فنی مرتبط با ساختمان را داشته باشد. دقت بالا در ورود و خروج افراد در ساختمان و کنترل آنها از دیگر ویژگی‌‌‌‌‌های یک سرایدار متعهد است. اهمیت دادن به نظافت و زیبایی اطراف، از ویژگی‌‌‌‌‌های شخصیتی شغل سرایداری محسوب می شود. قطعا متقاضیان با این ویژگی‌‌‌‌‌ها شانس بیشتری برای استخدام را دارند.

۳ چالش پیش روی شغل سرایدار

انجام کارهای خدماتی چالش‌ها‌‌‌‌‌ی ویژه خود را دارد. یک سرایدار هم با مسائل زیر رو به روست:

  1. تمام وقت بودن کار و کم بودن فرصت‌‌‌‌‌های مرخصی
  2. وظایف زیاد و عموما سخت
  3. حقوق پایین و امکان عدم بیمه

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها